Cystistat®

Interstitiele cystitis (ook bekend als Pijnlijke Blaas Syndroom – PBS) is een aandoening van vrouwen en mannen waarvan de oorzaken tot op heden nog niet helemaal vast staan. IC oftewel PBS komt het meest voor bij vrouwen.

Pijn in het onderlichaam (o.a. blaas), steeds maar aandrang om te plassen en de plas-frequentie maken het dagelijks leven van deze groep zwaar en hebben ook een duidelijke negatieve invloed op de gemoedstoestand en kwaliteit van het dagelijkse leven in het algemeen van deze patiënten.

Artsen en specialisten kunnen relatief weinig bieden, juist omdat het niet duidelijk vaststaat welke oorzaken in welk verband de aandoening kunnen verergeren; het is wel zo dat er diverse mogelijkheden zijn om de meest vervelende klachten te doen verminderen.

Zo zijn er medische blaasspoelmiddelen, zoals Cystistat®, waarvan het gebruik wereldwijd door specialisten is geaccepteerd om de frequentie, aandrang en pijn te verminderen en in veel gevallen tot een acceptabel niveau terug te brengen of te doen verdwijnen. Cystistat® bevat het lichaamseigen hyaluronaat, dat in zeer gezuiverde vorm, als uniek blaasspoelmiddel kan worden ingezet. Het stofje hyaluronaat bekleedt de blaaswand op natuurlijke wijze en verstevigt de blaaswand zodat pijnprikkels verminderen. Hierdoor komt de blaas, na een aantal spoelingen, tot rust en nemen pijn, aandrang en frequentie van plassen af.

Het zal duidelijk zijn dat Cystistat®, in combinatie met goede voorlichting betreffende voeding en leefpatroon en de opvolging van specialistische aanbevelingen, in staat zal zijn de kwaliteit van leven sterk te verbeteren.

Ook is het gebruik van Cystistat® te overwegen bij blaasproblemen ten gevolge van bestraling en voortdurende infecties en ontstekingen van de blaas.

Cystistat® beschermt effectief de gevoelige blaas, omdat de natuurlijke stof hyaluronaat (niet van dieren afkomstig) noodzakelijk is om de blaaswand effectief te verstevigen. Hyaluronaat, gebruikt in Cystistat®, is hiermede uniek in gebruik.

- Zie voor extra informatie de website van Cystistat
- Download de patiëntenfolder
- Download de samenvatting voor de patiënt
- Download de samenvatting voor de arts
- Download de bijsluiter